Skip to main content

Voorkeurshouding bij baby

Mijn dochter had vanaf de geboorte een sterke voorkeur naar links. Na verloop van tijd kreeg zij een plat hoofdje aan de zijkant en zelf als je haar recht aan keek kon je al zien dat dat ook vlak begon te worden. Ik heb van alles met haar geprobeerd om de voorkeurshouding eruit te krijgen.

Dus toen heb ik fysiotherapie met haar gehad en nuttige tips gehad zoals: Voeding geven op de andere arm, slapen op de andere zij, oefeningen doen enz. Maar helaas dit mocht allemaal niet baten.

Haar voorkeurshouding werd al iets minder, maar ik kreeg steeds vaker het idee dat ze pijn had als ze haar hoofd wilde bewegen naar rechts. In december vorig jaar ben ik bij de osteopaat terecht gekomen, bij Marie- Anne.

In het begin vond ik het beetje spannend omdat ik niet wist wat een osteopaat allemaal doet. De eerste keer dat ik bij haar kwam heeft ze me uitgelegd dat ze mijn dochter voorzichtig gaat bekijken en gaat voelen aan haar hoofd en nek om er zo achter te komen waarom ze haar hoofd moeilijk kan bewegen.

Tijdens de behandeling kwamen we erachter dat mijn dochter een verkrampte nekspier heeft en dat dit zelfs doorloopt in haar rug, armen en benen. Ze overstrekte of verkrampte haar armen en benen zo erg dat deze niet goed konden bewegen. Dit is waarschijnlijk al gekomen door de ligging in mijn baarmoeder tijdens mijn zwangerschap.

Tevens kreeg ik uitgelegd dat een schedel uit meerdere delen bestaat en dat deze ietwat “vast” aan elkaar zaten bij mijn dochter. Door middel van een soort druk/massage heeft Marie-Anne dit los gemaakt.

Na de eerste keer dat ik in de praktijk was merkte ik al meteen verschil! Het hoofdje van mijn dochter kon al beter bewegen!! Nu ben ik inmiddels zes behandelingen verder, haar vlakke hoofd is gelukkig alleen nog een beetje van opzij te zien. De behandelingen waren voor mijn dochter niet altijd even leuk om te doen natuurlijk maar we hebben er zoveel baat bij gehad!!

Verder het gaat nu heel erg goed met mijn dochter! Ze kan weer alle kanten op bewegen met haar hoofd, haar armen en benen. Omdat de voorkeurshouding er helemaal uit is, met grote dank aan Marie- Anne, hoeft mijn dochter geen helmpje en zal haar vlakke hoofd na een tijdje verdwijnen.

Susan

Osteopaten bij La Esencia

 • Marie-Anne Tenbült

  Marie-Anne Tenbült

  Praktijken

  • Winssen

   Geerstraat 19A
   Winssen 6645 CB

  Ervaringen tevreden klanten

  • Huilbaby

   Onlangs was ik bij je in de praktijk met mijn zoontje Daan, een zogenaamde “huilbaby”. Ik wilde je even laten…

   Lees verder
  • Oorsuizen

   Ik had niet zoveel verwachtingen bij osteopathie, ik koos meer uit wanhoop dan uit overtuiging: 'baat het niet het, dan…

   Lees verder
  • Rugklachten na een hernia

   Zo'n acht jaar geleden, tijdens een bijzonder stressvolle periode, openbaarde zich bij mij een hernia aan de L5 ruggenwervel. In…

   Lees verder