Skip to main content

Behandeling

De behandeling bestaat uit milde technieken en manipulaties, zonder apparatuur of medicijnen. Met behulp van de handen verbetert de osteopaat beweeglijkheid en doorbloeding. Weefsels rondom spieren, botten en organen raken ontspannen en doorstroming van signalen en vloeistoffen verbetert. 

Voor een behandeling bij een osteopaat is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Anamnese en onderzoek

Bij het eerste consult kijken we uitgebreid naar het klachtenpatroon en voorgeschiedenis, de anamnese. De osteopaat werkt vanuit de gedachte dat alle systemen in het lichaam met elkaar samenwerken, dus ook informatie over schijnbaar niet gerelateerde klachten kan relevant zijn.

De osteopaat onderzoekt of het lichaam zones van verminderde beweeglijkheid heeft. Samen met de informatie uit het gesprek ontstaat een beeld over een behandelingsstrategie. We bespreken de bevindingen en de mogelijke strategie.

Tarieven

 1. Baby’s en kinderen tot 12 jaar 75 euro per behandeling (30 – 45 minuten)
 2. Kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen 90 euro per behandeling (45 minuten)

U voldoet een consult direct na de behandeling per pinbetaling. U krijgt een nota mee die u kunt indienen bij uw zorgverzekeraar. Hoe hoog de vergoeding van uw zorgverzekeraar is, hangt af van de verzekeraar en uw zorgpakket.

Sommige verzekeringen vergoeden een maximumbedrag per jaar, anderen een maximumbedrag per behandeling. Voor osteopathie bent u met de eerste optie in de meeste gevallen het beste af.

De afspraak begint op het overeengekomen tijdstip. Annuleren of verzetten van een afspraak kan tot uiterlijk 24 uur vooraf. Niet nagekomen afspraken worden in rekening gebracht.

Behandelfrequentie

De osteopathie spreekt het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan. Met andere woorden, het lichaam krijgt instructies en doet zelf het werk. De osteopaat geneest niet, maar heft blokkades op die genezing in de weg staan.

De tijd tussen de behandelingen is beduidend langer dan bij andere behandelingsmethoden, het lichaam heeft tijd nodig zich aan de nieuwe bewegingswinst aan te passen.

Binnen 3 tot 5 behandelingen zal verbetering merkbaar zijn, afhankelijk van ernst en aard van de oorzaak. Het lichaam heeft tijd en energie nodig om te wennen aan nieuwe situaties, gun het die tijd. Rust zeker voldoende op de dag van behandeling.

De osteopaat kijkt verder dan de beperking in het lichaam, er is waar nodig ook aandacht voor leef- en voedingswijze (denk aan zaken als eten, slapen, drinken, werken, sporten, ontspanning etc.). Samen zoeken we naar groter inzicht in de factoren die verstoringen in het lichaam kunnen geven en zo de gezondheid ondermijnen.

Vergoedingen

De NVO (Nederlandse Vereniging Osteopathie) heeft alle verzekeraars en hun vergoedingen op een rijtje gezet. Klik hier om dit overzicht voor 2023 te bekijken. Onze osteopaten zijn aangesloten bij het NRO.

Klacht over ons?

Wij doen altijd onze uiterste best voor u. Mocht u dit toch anders ervaren horen we dat graag. Komt u er met ons niet uit, dan kunt u hier terecht.

Osteopaten bij La Esencia

 • Marie-Anne Tenbült

  Marie-Anne Tenbült

  Praktijken

  • Winssen

   Geerstraat 19A
   Winssen 6645 CB

  Ervaringen tevreden klanten

  • Rugklachten na ongeval

   Via mijn vriendin kwam ik bij La Esencia terecht. Ik had al langere tijd zeer veel last van mijn rug,…

   Lees verder
  • Vage klachten

   Na de eerste paar behandelingen ga ik nu twee keer per jaar voor mijn ‘onderhoudsbeurtje’ naar La Esencia. Na de…

   Lees verder
  • Allergie en diversen

   Je ben eerlijk, oprecht en een vakvrouw. De doortastendheid en gevoel voor mensen is mooi. Mijn kinderen zijn alle 4…

   Lees verder